1483.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg cukor,
6 tojás,
1/4 l tej,
4 kanál rizsliszt,
barackíz,
citrommáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Negyed kiló vajat h abosra
kavarunk negyed kiló cukorral, és folytonos kavarás közben adunk h ozzá
h at tojássárgáját, majd lassanként negyed
liter h ideg tejet töltünk h ozzá.
Vagy négyszerre adjuk h ozzá a tejet, és
mindannyiszor adunk bele egy kanál rizslisztet, végül h ozzáadjuk
a tojások keményre vert h abját, melyet kevéssé
meglisztezünk. Mennél tovább kavarjuk a tésztát, annál szebb lesz. Egy
tortaformát megkenünk vajjal, a tésztát beleöntjük és mérsékelten meleg sütőben
megsütjük. Ha a tészta kih űlt, tüzes késsel
kettévágjuk, barackízzel megtöltjük, a két részt újra összeillesztjük, és
citromos mázzal vonjuk be.