1971.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 tojássárgája,
kevés cukros tej,
1 dkg élesztő,
pici só,
tej,
a töltelékhez:
4 dl tejföl,
3 tojás,
12 dkg liszt,
pici só,
sajt.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze a lisztet a
vajjal, a tojások sárgájával, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztővel,
kevés sóval, és annyi tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk. Kidolgozva takarjuk
le, és meleg helyen hagyjuk kelni. Keverjük el a tejfölt a tojásokkal, a
liszttel, kis sóval, és simítsuk a megkelt, félujjnyira nyújtott, kikent tepsibe
terített tésztára. A tetejére reszeljünk sajtot. Közepes hőfokú sütőben süssük meg.
Négyszögletesre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése