2001.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
20 dkg zsír,
1 evőkanál cukor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
2 tojássárgája,
csipetnyi só,
tej,
4 evőkanál rum,
10 dkg mazsola,
15 dkg aszalt szilva,
10 dkg dió,
2 evőkanál kakaó,
gyümölcsíz,
a mázhoz:
30 dkg porcukor,
1/2 citrom leve,
1 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
zsírral, a cukorral, a szódabikarbónával, az egész tojással, a tojássárgákkal,
a sóval, és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Pihentessük hűvös
helyen néhány óráig, nyújtsuk vékonyra, és a nagy tepsi hátán süssünk belőle 4
lapot. Miután kihűlt, 2 lapot törjünk össze, és dolgozzuk el a rummal, a
mazsolával, a megáztatott, kimagozott, apróra vagdalt aszalt szilvával, a
durvára vágott dióval, a kakaóval, és végül annyi pikáns gyümölcsízzel, hogy
kenhető, de nem folyékony tölteléket kapjunk. Kenjük meg ezzel vastagon az
egyik tésztalapot, borítsuk rá a tetejét, és két deszka között nyomassuk le. A
citrommázhoz keverjük el a porcukrot egy fél citrom levével, a rummal és annyi
vízzel, hogy keverhető, de nem folyékony masszát kapjunk Másnap vonjuk be a tészta
tetejét a citrommázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése