2211.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
7 dkg cukor,
7 dkg dió,
a töltelékhez:
14 dkg dió,
10 dkg cukor,
1 evőkanál rum,
2 dl tej,
1/4 rúd vanília.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a tésztához a
tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a keményre felvert
tojásfehérjehabot. Tegyük kikent, kilisztezett tepsibe és 10 percig süssük. A
töltelékhez keverjük a diót, a porcukorral, a rummal, a vaníliás tejjel gyenge
tűzön krém keménységűre, és a forró tésztára kenve tekerjük fel. Tálalás előtt bevonhatjuk
a külsejét diós vajkrémmel, és diógerezdekkel díszíthetjük, de porcukorral
megszórva is nagyon finom.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése