Ads 468x60px

Pages

Rumos-diós tekercs

2211.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
7 dkg cukor,
7 dkg dió,
a töltelékhez:
14 dkg dió,
10 dkg cukor,
1 evőkanál rum,
2 dl tej,
1/4 rúd vanília.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a tésztához a tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a keményre felvert tojásfehérjehabot. Tegyük kikent, kilisztezett tepsibe és 10 percig süssük. A töltelékhez keverjük a diót, a porcukorral, a rummal, a vaníliás tejjel gyenge tűzön krém keménységűre, és a forró tésztára kenve tekerjük fel. Tálalás előtt bevonhatjuk a külsejét diós vajkrémmel, és diógerezdekkel díszíthetjük, de porcukorral megszórva is nagyon finom.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése