2232.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg margarin,
10 dkg étcsokoládé,
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
csipetnyi só,
10 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1/2 teáskanál sütőpor,
a töltelékhez:
5 lap fehér zselatin,
50 dkg málna,
7,5- 10 dkg cukor,
5 dl habtejszín,
7,5 dkg étcsokoládé,
1 csomag vaníliás cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások
sárgáját 4 evőkanál vízzel. Adjuk hozzá a megolvasztott csokoládé és a margarin
kihűlt keverékét. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét a sóval, majd öntsük a
krémre. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet szitáljuk rá, majd az
egészet óvatosan keverjük össze. A sütőforma aljára tegyünk sütőpapírt, töltsük
bele a piskótamasszát, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig süssük.
Még forrón borítsuk ki a tepsiből, a papírt távolítsuk el róla és hagyjuk
kihűlni. Áztassuk be a zselatint. Néhány szép szem málnát tegyünk félre, a
többit nyomjuk át szűrőn és keverjük el a cukorral. A zselatint kissé
lecsöpögtetve, lassú tűzön oldjuk fel, keverjük bele a gyümölcshúst, majd alaposan
hűtsük ki. 3,75 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és amint a püré dermedni
kezd, keverjük hozzá. A piskótát széltében vágjuk ketté, és az egyiket helyezzük
sütőlapra. A hosszabb oldalai mentén készítsünk alufóliából a lapnál magasabb
széleket. A málnahabot kenjük a piskótalapra, és tegyük a tetejére a másik
lapot. A maradék tejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral, és kenjük a
süteményre. Távolítsuk el az alufóliát, és szeleteljük fel a süteményt. A
csokoládéból kaparóval formáljunk széles hullámokat, és ezzel, valamint a félretett
málnaszemekkel díszítsük a süteményt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése