Ads 468x60px

Pages

Málnás szeletek

2232.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg margarin,
10 dkg étcsokoládé,
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
csipetnyi só,
10 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1/2 teáskanál sütőpor,
a töltelékhez:
5 lap fehér zselatin,
50 dkg málna,
7,5- 10 dkg cukor,
5 dl habtejszín,
7,5 dkg étcsokoládé,
1 csomag vaníliás cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel. Adjuk hozzá a megolvasztott csokoládé és a margarin kihűlt keverékét. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét a sóval, majd öntsük a krémre. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet szitáljuk rá, majd az egészet óvatosan keverjük össze. A sütőforma aljára tegyünk sütőpapírt, töltsük bele a piskótamasszát, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig süssük. Még forrón borítsuk ki a tepsiből, a papírt távolítsuk el róla és hagyjuk kihűlni. Áztassuk be a zselatint. Néhány szép szem málnát tegyünk félre, a többit nyomjuk át szűrőn és keverjük el a cukorral. A zselatint kissé lecsöpögtetve, lassú tűzön oldjuk fel, keverjük bele a gyümölcshúst, majd alaposan hűtsük ki. 3,75 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és amint a püré dermedni kezd, keverjük hozzá. A piskótát széltében vágjuk ketté, és az egyiket helyezzük sütőlapra. A hosszabb oldalai mentén készítsünk alufóliából a lapnál magasabb széleket. A málnahabot kenjük a piskótalapra, és tegyük a tetejére a másik lapot. A maradék tejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral, és kenjük a süteményre. Távolítsuk el az alufóliát, és szeleteljük fel a süteményt. A csokoládéból kaparóval formáljunk széles hullámokat, és ezzel, valamint a félretett málnaszemekkel díszítsük a süteményt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése