2659.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
2 dl olaj,
késhegynyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojások felvert habját és a lisztet, óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Ebből a piskótatésztából bő, forró olajban szaggassunk kis galuskákat, és süssük meg. Az olajtól lecsepegtetve, bármilyen mártással leöntve (pl. vanília-, puncs-, stb.) tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a megsült galuskákat kivajazott, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk tetszőleges gyümölccsel, cukrozott tojáshabbal bevonjuk, és így sütjük meg.
7 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
2 dl olaj,
késhegynyi só.
A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojások felvert habját és a lisztet, óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Ebből a piskótatésztából bő, forró olajban szaggassunk kis galuskákat, és süssük meg. Az olajtól lecsepegtetve, bármilyen mártással leöntve (pl. vanília-, puncs-, stb.) tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a megsült galuskákat kivajazott, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk tetszőleges gyümölccsel, cukrozott tojáshabbal bevonjuk, és így sütjük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése