2779.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
2 dl tej,
6 evőkanál cukor,
1/2 csomag sütőpor,
6 evőkanál liszt,
5 dkg darált mák,
8 evőkanál vaj,
2 evőkanál citromlé,
késhegynyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a lisztet a tejjel, 4 evőkanál cukorral, a sóval, a tojássárgákkal és a darált mákkal, majd tegyük bele a sütőport. A fehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a masszához. Öntsük az anyagot egy kivajazott, kilisztezett piskótaformába. Sütőben, közepes lángon addig süssük, amíg a beleszúrt pálcikára nem tapad oda a massza (kb. fél óra). Ekkor vegyük ki, és egy kendővel borítsuk le. Eközben a megmaradt cukorral keverjük habosra a citromlevet, és kis lángon főzzük össze, majd langyosan kenjük a tortára. Hagyjuk teljesen kihűlni.
4 tojás,
2 dl tej,
6 evőkanál cukor,
1/2 csomag sütőpor,
6 evőkanál liszt,
5 dkg darált mák,
8 evőkanál vaj,
2 evőkanál citromlé,
késhegynyi só.
Keverjük ki a lisztet a tejjel, 4 evőkanál cukorral, a sóval, a tojássárgákkal és a darált mákkal, majd tegyük bele a sütőport. A fehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a masszához. Öntsük az anyagot egy kivajazott, kilisztezett piskótaformába. Sütőben, közepes lángon addig süssük, amíg a beleszúrt pálcikára nem tapad oda a massza (kb. fél óra). Ekkor vegyük ki, és egy kendővel borítsuk le. Eközben a megmaradt cukorral keverjük habosra a citromlevet, és kis lángon főzzük össze, majd langyosan kenjük a tortára. Hagyjuk teljesen kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése