2788.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
3 dl tejföl,
8 dkg búzadara,
50 dkg kemény eper,
ízlés szerint porcukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Az áttört tehéntúrót keverjük össze a habosra felvert tojásokkal, a búzadarával, a sóval és kevés porcukorral. A hűtőszekrényben három-négy órán keresztül pihentessük. Ezután formáljunk belőle nagy gombócokat, mindegyik közepébe rakjunk egy-két szem megmosott, kicsumázott eperszemet. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a gombócokat, majd leszűrve szedjük meleg tálra. Közben a tejfölt keverjük össze a maradék megmosott, kicsumázott és villával összetört eperrel, és annyi porcukrot tegyünk bele, hogy kellemesen édes legyen, de a gyümölcs aromáját ne nyomja el a cukor. Tálaláskor a megfőtt gombócokat a tányérokon öntsük le a gyümölcsös tejföllel.
50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
3 dl tejföl,
8 dkg búzadara,
50 dkg kemény eper,
ízlés szerint porcukor,
csipetnyi só.
Az áttört tehéntúrót keverjük össze a habosra felvert tojásokkal, a búzadarával, a sóval és kevés porcukorral. A hűtőszekrényben három-négy órán keresztül pihentessük. Ezután formáljunk belőle nagy gombócokat, mindegyik közepébe rakjunk egy-két szem megmosott, kicsumázott eperszemet. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a gombócokat, majd leszűrve szedjük meleg tálra. Közben a tejfölt keverjük össze a maradék megmosott, kicsumázott és villával összetört eperrel, és annyi porcukrot tegyünk bele, hogy kellemesen édes legyen, de a gyümölcs aromáját ne nyomja el a cukor. Tálaláskor a megfőtt gombócokat a tányérokon öntsük le a gyümölcsös tejföllel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése