Ads 468x60px

Pages

Alpesi túrókocka

1064.
Rádl János receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
6 tojás,
15 dkg cukor,
citromhéj,
1 csomag vaníliáscukor,
a linzertésztához:
13 dkg liszt,
8 dkg vaj,
4 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
csipetnyi só,
csipetnyi vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a linzertésztához a hozzávalókat, és a tésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Törjük át a túrót, és a vajjal, a tojássárgákkal, a vaníliáscukorral, illetve az ízlés szerinti mennyiségű citromhéjjal keverjük habosra. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a cukorral. Keverjük össze az egészet a liszt hozzáadásával óvatosan, majd öntsük rá a formába helyezett linzerlapra. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 40 percig süssük. Miután kisült, vágjuk fel, és porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint a masszába keverhetünk áztatott mazsolát, vagy más egyéb vágott gyümölcsöt is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése