Ads 468x60px

Pages

Rakott túrós

1066.
Németh János receptje
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
3 tojás,
8 dkg vaj,
50 dkg túró,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg porcukor,
5 dkg cukor,
1 tojás,
2,5 dl tejföl,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk közepesen kemény házi gyúrt tésztát, nyújtsuk ki, és vágjuk 6 lapra. Sós vízben főzzük ki, és kenjük meg mindkét oldalát olvasztott vajjal. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, és a kifőtt tésztalapokat túrótöltelékkel rétegezzük. A tetejére borítsunk üres főtt tésztalapot, öntsük le tejföllel, és forró sütőben kb. 10-12 percig süssük. Tálaláskor vágjuk négyszögre, és hintsük meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése