Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi mézes torta

 2816.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
80 dkg liszt,
2 tojás,
30 dkg cukor,
4 evőkanál tej,
6 dkg vaj,
6 evőkanál méz,
szegfűszeg,
a krémhez:
1 liter tej,
6 evőkanál liszt,
40 dkg margarin,
40 dkg cukor,
a díszítéshez:
marcipán, esetleg cukrozott gyümölcs.


 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojást, a cukrot, a tejet, a vajat, a mézet és az őrölt szegfűszeget vízgőz felett, majd a gőzről levéve adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk tésztává. A tésztából nyújtsunk 6 darab torta nagyságú lapot, süssük ki, és miután kihűlt, a krémmel töltsük rétegesre. A krém elkészítéséhez keverjük el a lisztet a cukorral és egy kevés hideg tejjel csomómentesre. A többi tejet forraljuk fel, és mikor forr, a lisztes keveréket adjuk hozzá, és főzzük fel. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Ezután hűtsük le, majd a vajjal keverjük habosra. A tetejét a saját krémjével kenjük meg és díszítsük karácsonyi marcipándísszel, esetleg cukrozott gyümölccsel.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése