1376.
HOZZÁVALÓK:
2 ananászkarika,
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
8 dkg cukor,
3 dl tej,
5 tojás,
1/2 rúd vanília,
az önteth ez:
3 ananászkarika,
2 dl ananászlé,
12 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a vajat 6 dkg cukorral, majd adjuk h ozzá a
lisztet, és ereszük fel a vaníliával felforralt tejjel. Gyenge tűzön főzzük
sűrű krémmé. Miután kih űlt, egyenként adjuk h ozzá
a tojássárgákat, a maradék cukorral kemény h abbá
vert tojásfeh érjéket, és a kockákra vágott
ananászt. Öntsük kivajazott, porcukorral megh intett
formába, takarjuk le, és vízzel teli tepsibe állítva pároljuk készre. Az
ananászlét forraljuk fel a cukorral, és tegyük bele az apró kockákra vágott
ananászt. A tálra borított pudingot locsoljuk meg az öntettel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése