1582.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
12 dkg méz,
1 dl víz,
23 dkg barna cukor,
2 tojás,
32 dkg megtisztított banán,
30 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
6 dkg finomliszt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál gyömbérpor,
2 kiskanál mézeskalácsfűszer,
késhegynyi tört szegfűszeg,
2 evőkanál tej,
a gyömbérmázhoz:
6 dkg vaj,
1 kiskanál méz,
1 kiskanál víz,
1 evőkanál összevagdalt cukrozott gyömbér,
8 dkg barna cukor,
2 evőkanál tej,
20 dkg átszitált porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra. Egy 24 cm-es négyszögletes tepsit kizsírozunk, és sütőpapírral kibélelünk. A vajat a vízzel hígított mézzel, a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A villával összetört banánt is belekeverjük, és a lisztet beleszitáljuk. Végül a tejet a habverővel belekeverjük. A masszát a tepsibe kanalazzuk, és 55 perc alatt tűpróbáig sütjük. 3 percig a tepsiben pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, kihűtjük.
Gyömbérmáz: a vajat a mézzel, a vízzel, a gyömbérrel és a cukorral takaréklángon kevergetve felolvasztjuk, és a tűzről levéve annyi tejet dolgozzunk bele, hogy sűrűn folyó, kenhető legyen. Ha kihűlt a piskóta, citrommázzal bevonjuk, és apróra vágott cukrozott gyümölccsel megszórjuk.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése