1578.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
csipetnyi só,
15 dkg rétesliszt,
3-4 tojás,
1 kiskanál + 1 evőkanál porcukor,
3 csomag vaníliáscukor,
10 dkg vaj,
10 dkg durvára vágott dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a finomlisztet 10 dkg margarinnal, három evőkanál hideg vízzel és a sóval, majd hagyjuk egy órán keresztül pihenni. Vágjuk két darabba, és ezeket nyújtsuk 35-40 centi hosszú, vékony lappá, majd a tepsiben fektessük őket egymás mellé. Ekkor negyed liter vizet 10 deka margarinnal forraljunk fel, és ha a margarin felolvadt, szórjuk bele a réteslisztet. A tűzön addig verjük, amíg az edénytől el nem válik, és akkor hűtsük langyosra, dolgozzunk bele egyenként 3 nagy vagy 4 kicsi tojást. Egy kiskanál porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral ízesítsük. Kenjük az első tésztára, és a forró sütőbe tolva 40-45 perc alatt süssük világospirosra. Miután a tészta kihűlt, keverjük habosra a vajat egy evőkanál porcukorral és két csomag vaníliás cukorral, kenjük a tésztára, és szórjuk meg a durvára vágott dióval. A két tésztát először hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük ujjnyi széles csíkokra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése