878.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 tojássárgája,
csipetnyi só,
1 evőkanál porcukor,
tej,
5 dkg darált dió,
1-2 evőkanál zsemlemorzsa,
késhegynyi őrölt fahéj,
néhány db körte,
a szóráshoz porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, a sóval, a porcukorral, és annyi hideg tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Pihentessük hűtőszekrényben minimum egy órán át, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára benne hagyjuk. Pihentetés után nyújtsuk akkora kerek lappá, hogy kibélelhessünk vele egy nagy tortaformát úgy, hogy kétujjnyi pereme is legyen. Szurkáljuk meg egy villával, szórjuk rá a diót, amit zsemlemorzsával és fahéjjal kevertünk. Rakjuk ki a formát körkörös alakban megtisztított, cikkekre vágott körtével, és szórjuk meg porcukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és addig süssük, míg a tészta szépen megpirul. Tálalás előtt 5 perccel szórjuk meg még egyszer porcukorral, hogy az éppen ráolvadjon a gyümölcsre.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése