Ads 468x60px

Pages

Öttevényi meggyes piskóta

883.
HOZZÁVALÓK:
10 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
10 dkg dióbél,
5 dkg vaj,
50 dkg meggybefőtt,
1 dl rum,
4 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
10 dkg főzőcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd állandó keverés mellett a kikevert sárgáját adjuk hozzá a habhoz, végül ugyancsak óvatosan keverve, adagoljuk bele a lisztet, majd a darált diót is. A keverést alulról felfelé végezzük, mégpedig addig, míg az anyagok elosztódnak a masszában. Terítsük szét a masszát egy kivajazott, kilisztezett tepsiben, és a tetején egyenletesen osszuk el a kimagozott meggybefőttet. Közepesen meleg sütőben azonnal kezdjük meg a sütést, és ha megsült borítsuk lisztezett deszkára. Ha a tészta kihűlt, locsoljuk meg a rummal. Szeleteljük fel téglalap alakú darabokra, spricceljük fel cukrozott tejszínhabbal, és a tetejére reszeljük rá a főzőcsokoládét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése