886.
Gombás Lászlóné receptje
HOZZÁVALÓK:
6-8 db zsemle,
1/2 l tej,
6-10 dkg vaj, vagy margarin,
15-20 dkg reszelt sajt.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk fel a zsemléket keresztben. Egy kerek jénai tálat kenjünk ki vajjal, vagy margarinnal. Forgassuk meg a zsemleszeleteket langyos, sós tejben és 1 sort rakjunk le a jénai aljára. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyünk rá kis vajdarabokat. Újból a zsemleszeletek 1 sora, majd reszelt sajt, és vajdarabok következnek. Az utolsó sort locsoljuk meg a maradék tejjel, és szórjuk rá bőségesen a megmaradt reszelt sajtot, és a vajdarabokat. Ha a tejbe nem tettünk elég sót, soronként megszórhatjuk sóval is. Tegyük előmelegített sütőbe, és kezdetben egy kis ideig a legfelső lángon, majd takarékon addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje. Közben a zsemlék megnőnek, és olyan finom lesz, mint egy jó sajtos puding. Ha a vajazott tűzálló tálat zsemlemorzsával megszórjuk, akkor sütés után ki is lehet borítani.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése