Ads 468x60px

Pages

Szegedi papucs

1426.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
20 dkg zsír,
só,
2 evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
kevés tej,
2 dl tejföl,
szilvalekvár,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a zsírt a lisztben, majd adjunk hozzá egy csipetnyi sót, a porcukrot, és a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk össze a tejföllel. Félórai pihentetés után nyújtsuk ki dupla késfoknyi vastagságúra, és vágjunk belőle 6-8 centis kockákat. Tegyünk minden kockába késhegynyi szilvalekvárt, és hajtogassuk össze papucsformára. Hogy jobban ragadjon megkenhetjük egy kis tojásfehérjével a csücskeit. Tepsibe téve jó tűznél süssük meg, és még melegen forgassuk meg vaníliáscukorban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése