Ads 468x60px

Pages

Habos szelet

1435.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
4 tojás,
2 evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
kevés reszelt citromhéj,
2 dl tejföl,
baracklekvár,
20 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el egy tálban a vajat a lisztben, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a porcukrot, a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, a reszelt citromhéjat, és gyúrjuk össze a tejföllel. Egyengessük el ujjnyi vastagon egy gyengén kizsírozott tepsibe, és kenjük meg baracklekvárral. Hagyjuk 2 órán keresztül kelni. Ezután tegyük sütőbe, és amíg kisül, verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, keverjük bele a vaníliáscukrot, kenjük a félig megsült tésztára, és szórjuk meg kristálycukorral. Lassú tűznél süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése