1435.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
4 tojás,
2 evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
kevés reszelt citromh éj,
2 dl tejföl,
baracklekvár,
20 dkg vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el egy tálban a vajat
a lisztben, majd adjuk h ozzá a tojássárgákat,
a porcukrot, a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, a reszelt citromh éjat,
és gyúrjuk össze a tejföllel. Egyengessük el ujjnyi vastagon egy gyengén
kizsírozott tepsibe, és kenjük meg baracklekvárral. Hagyjuk 2 órán keresztül
kelni. Ezután tegyük sütőbe, és amíg kisül, verjünk kemény h abot
a tojásfeh érjékből, keverjük bele a
vaníliáscukrot, kenjük a félig megsült tésztára, és szórjuk meg
kristálycukorral. Lassú tűznél süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése