Ads 468x60px

Pages

Hideg darapuding

1436.
Sikoráné Lipták Irén receptje
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
5-6 dkg búzadara,
5 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
a krémhez:
1/2 l tej,
1 kávéskanál liszt,
4 evőkanál cukor,
kevés vanília,
gyümölcs a díszítéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, és állandó kevergetés közben lassan főzzük bele a búzadarát, a cukrot, és a vaníliáscukrot. Mikor megfőtt, a tűzről levéve adjuk hozzá a tojások habbá vert fehérjét, és formákba öntve hagyjuk kihűlni. A krém elkészítéséhez keverjük a lisztet a tejben, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a tojássárgákat, és főzzük fel. Miután kihűlt, vonjuk be vele a pudingot. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése