1436.
Sikoráné Lipták Irén receptje
HOZZÁVALÓK:
1/2 l tej,
5-6 dkg búzadara,
5 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
a krémh ez:
1/2 l tej,
1 kávéskanál liszt,
4 evőkanál cukor,
kevés vanília,
gyümölcs a díszítésh ez.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, és állandó
kevergetés közben lassan főzzük bele a búzadarát, a cukrot, és a
vaníliáscukrot. Mikor megfőtt, a tűzről levéve adjuk h ozzá
a tojások h abbá vert feh érjét,
és formákba öntve h agyjuk kih űlni.
A krém elkészítéséh ez keverjük a lisztet a
tejben, adjuk h ozzá a cukrot, a vaníliát, a
tojássárgákat, és főzzük fel. Miután kih űlt,
vonjuk be vele a pudingot. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése