2109.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg mandaringerezd,
8 zselatinlap,
1/2 l
mandarinlé,
1 citrom leve,
10 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Csöpögtessük
le a mandaringerezdeket, és a levét fogjuk fel. Áztassuk a zselatint öt percig
hideg vízben. A mandarinlevet, a citromlevet és a cukrot addig melegítsük, míg
a cukor teljesen fel nem olvad. Nyomkodjuk ki a zselatint és keverjük bele a
még meleg lébe. Tegyük a gyümölcsdarabokat apró fém-, porcelán-, vagy műanyagformákba
és öntsük le a meleg gyümölcslével. Hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. 2-3
óra múlva kiboríthatjuk a formákat úgy, hogy egy pillanatra forró vizet
engedünk rájuk. Ha szükséges, akkor késsel válasszuk el a formától.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése