2114.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
10 dkg méz,
15 dkg cukrozott narancshéj,
20 dkg dióbél,
50 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk a cukrot egy kis rozsdamentes üstben lassú tűzön karamellszínűre, vigyázva arra, hogy a cukor ne égjen, hanem csak olvadjon. Forraljunk egy másik edényben mézet, öntsük az olvadt cukorhoz, majd együtt ismét forraljuk fel. A cukorban eltett narancshéjat ledarálva adjuk hozzá a mézes cukormasszához, és az egészet jól forraljuk fel. Öntsük a masszához a gorombára darált vagy tört diót, keverjük össze alaposan, majd az egészet tegyük porcukorral meghintett tálcára, és azon hűtsük ki. Ezzel megvan a grillázs alapanyaga, amiből porcukorral bevont deszkán nyújtsunk lapot oly módon, hogy előbb az anyagból rudat formálunk, s azt nyújtjuk ki. Ennek előbb az egyik oldalát, s ha megszáradt, a másik oldalát is, kenjük át vékonyan olvasztott csokoládéval, hogy amikor a csokoládé megszilárdult, a grillázst a mázréteg törése nélkül szeletekre tudjuk vágni. A masszából keletkezett maradékból és a felvágásnál leeső szélekből készítsünk golyókat, hengereket, amelyeket mártsunk olvasztott csokoládéba, majd tegyünk zsírpapírral borított tálcára. A bonbonokat darált dióval vagy cukrozott narancshéj darabokkal díszíthetjük.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése