2104.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
10-10 dkg hámozott mogyoró és darált mogyoró,
20 dkg margarin,
12 dkg cukor,
3 evőkanál porcukor,
1 tojás + 1 tojásfehérje,
12 dkg mazsola,
1 evőkanál rum,
10 dkg tortadara,
1 zacskó vaníliáscukor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a mogyoróval, a vajjal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a tojással és a sóval. Hagyjuk állni kb. 30 percig. Keverjük össze az egész mogyorószemeket a rumba áztatott mazsolával és a tortadarával. Nyújtsuk a tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle 6 cm-es korongokat és kenjük meg tojásfehérjével. Halmozzunk az egyik felükre 1-1 teáskanál tölteléket, a másik felét hajtsuk rá. A tésztatáskákat helyezzük margarinnal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 percig süssük. Kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése