2111.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
12,5 dkg
margarin,
8 tojás,
2,5 dkg
porcukor,
2,5 dkg liszt,
a krémhez:
4 evőkanál
zselatin,
3 dl tejszín,
27,5 dkg
étcsokoládé,
0,2 dl brandy,
4 tojás,
a bevonóhoz:
30 dkg fehér
csokoládé,
3,5 dl
tejszín,
a díszítéshez:
30-40 dkg
fehér csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük
ki a margarint gőz felett, és tegyük félre. A tojást és a cukrot kb. 20 percig
keverjük, amíg halványsárga színű lesz. Adjuk hozzá a liszt felét, keverjük meg,
és tegyük bele a maradék lisztet. A masszát keverjük ki alaposan, és adjuk hozzá
a margarint. Kenjünk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral,
és azt is kenjük, és lisztezzük ki. Öntsük bele a masszát, és előmelegített, de
nem forró sütőben süssük aranysárgára. Mikor megsült, 5-10 percig pihentessük a
formában, ezután borítsuk ki, és hagyjuk hűlni. Vágjuk 3 lapra. A krémhez verjük
fel a tejszínt, és tegyük hűtőszekrénybe. A felolvasztott csokoládéba öntsük bele
a brandyt és a négy tojássárgáját. Keverjük ki és hűtsük le. A zselatint olvasszuk
fel 4 evőkanál vízben gyenge tűzön, hűtsük le, és adjuk a csokoládés masszához.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a csokoládé masszához. Ehhez
30-40 percig hűtőben dermesszük. A lehűlt krémmel kenjük meg a tortalapokat. A
bevonat elkészítéséhez tördeljük a fehér csokit apróra, és öntsük le a
felhevített tejszínnel. 5 percig hagyjuk állni, majd keverjük ki alaposan, és hűtsük
is le. A masszát verjük kemény habbá, és 30-40 percig dermesszük. Vonjuk be a
torta tetejét és oldalát. A díszítéshez a csokoládét gőz felett olvasszuk meg,
és öntsük egy sima, egyenes felületre. Lehűlés után egy éles késsel kb. 25
fokos szögben faragjunk belőle vékony szálakat, és ezzel díszítsük a tortát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése