Ads 468x60px

Pages

Barackfelfújt

1145.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
3 púpozott evőkanál cukor,
3 evőkanál baracklekvár,
a karamellhez:
5 dkg cukor,
3 dl tej,
1 tojássárgája,
1 evőkanál vaníliáscukor,
1 kiskanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, és a baracklekvárral, végül adjuk hozzá a tojások keményre vert habját. Öntsük alaposan kizsírozott őzgerincformába, és forró sütőben süssük meg. A karamellmártáshoz pirítsuk aranybarnára a cukrot, és 2 dl tejjel felengedve, lassú tűzön forraljuk. Keverjük ki habosra a tojássárgáját a vaníliáscukorral, és a liszttel. Engedjük fel 1 dl hideg tejjel, és a karamellás tejet hozzáadva, gőz fölött forraljuk őket össze. Ha elkészült, öntsük a tálra borított felfújtra, vagy hidegen, kis tálkákban adjuk a felfújthoz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése