Ads 468x60px

Pages

Pehelykönnyű túrós pite

1136.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
15 dkg vaj, vagy margarin,
5 dkg élesztő,
kevés tej,
30 dkg + 1 evőkanál liszt,
75 dkg túró,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg mazsola,
1 citrom lereszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal, vagy margarinnal. Adjuk hozzá a kevés tejben megfuttatott élesztőt, és 30 dkg lisztet. Dolgozzuk ki alaposan, majd osszuk két részre a rétestészta keménységű tésztát. Az egyik felét kinyújtva béleljünk ki vele egy tepsit. Törjük át a túrót, és keverjük simára a porcukorral, és a vaníliáscukorral. Ízesítsük a mazsolával, és a citrom lereszelt héjával. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert habját, és 1 evőkanál lisztet. Öntsük a túrókrémet a tésztával kibélelt tepsibe, és a másik tésztacipót kinyújtva fedjük le vele a krémet. Pihentessük 1 órát, majd tegyük forró sütőbe, de a tüzet sütés közben mérsékeljük. A még meleg tészta tetejét hintsük meg porcukorral, és kockákra vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése