Ads 468x60px

Pages

Kalapácsos cukor

1138.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg cukor,
10 dkg dió,
margarin, vagy zsír

ELKÉSZÍTÉS:
Ezt az édességet sokan égetett cukorként ismerik, nálunk viszont azért maradt meg ez a szokatlan elnevezése, mert amikor a szüleim először próbálkoztak az elkészítésével, a kés helyett kalapácsra volt szükség a feldarabolásához. Maga a recept tulajdonképpen nagyon egyszerű: Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a cukrot folyamatos kevergetés közben. Miután felolvadt, és elkezd karamellizálódni, keverjük bele a durvára vágott diót. A tűzről levéve borítsuk egy kizsírozott tepsire, nyomkodjuk szét, vagy formázzuk tetszőleges alakúra. Tegyük félre hűlni. Lehetőleg még a teljes megszilárdulása előtt vágjuk fel, mert később tényleg jöhet a kalapács…

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése