Ads 468x60px

Pages

Eper borhabbal

1142.
Cifra János receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg eper,
5 tojássárgája,
10 dkg cukor,
1 citrom,
1,5 dl tokaji aszú.

ELKÉSZÍTÉS:
Az eperszemeket megtisztítjuk, felszeleteljük, poharakba rakjuk. Egy fémtálban összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával, és a tokaji aszúval. A fémtálat enyhe gőz fölé tesszük, és habverővel addig kavarjuk, míg híg folyós állagú nem lesz. Kavargatás közben az üvegben maradó aszú elfogyasztható. Ekkor levesszük a tűzről a borhabot, és az epres poharakba kanalazzuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Kb. 3 adag lesz belőle.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése