Ads 468x60px

Pages

Óriás gombóc

1135.
Regner Margit receptje
HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
1/2 l búzadara,
4 zsemle,
4 tojás,
5 dkg vaj,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tejjel a búzadarát, a kockákra vágott, megpirított zsemléket, a tojássárgákat, a tojásfehérjék keményre vert habját, az olvasztott vajat, és a sót. Tegyük kizsírozott szalvétába, vagy konyharuhába, aminek a négy csücskét kössük össze, akasszuk egy főzőkanálra, és így függesszük fel lobogó forró vízbe főni. Fél óra múlva emeljük ki, csepegtessük le, ás darabokra vágva tálaljuk. Az „egybegombócok” hazájában a tésztát erős cérnával, vagy vékony dróttal darabolják, semmiképpen sem késsel, vagy lapáttal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése