1560.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
kevés só,
2 evőkanál rum,
30 dkg vaj,
vaníliás porcukor,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk kemény tésztává a lisztet a tojással, a sütőporral, kevés sóval, a rummal és egy csésze hidegvízzel, míg a kezünkről és a deszkáról le nem válik. A tésztát félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, kevés lisztel hintsük meg és csomagoljuk bele a friss vajat, azután ismét nyújtsuk és hajtogassuk addig, míg a tészta legalább négyszeres rétegű lesz. Egy órára pihentetni tesszük hűvös helyre. Pihenés alatt a ki-nyújtást és hajtást kétszer megismételve, a tésztát késhát vastagra nyújtjuk, és ujjnyi széles szalagokra vágjuk, melyeket bádogcsőre vagy kartonpapírból formált tekercsre szorosan egymás mellé kb. 10 cm. hosszúságban felcsavarunk, s tojással megkenünk. A tekercseket a formával együtt sütjük s kihűlés után vaníliás cukorral ízesített, és por-cukorral kevert kemény tejszínhabbal nyomózsákból töltjük. A vajastésztatekercseket a krémes lepénynél leírt módon készült vaníliakrémmel is tölthetjük. A krémmel töltött tekercsek megtöltve másnap is frissek maradnak.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése