1567.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
15 dkg zsír,
4 tojás,
a töltelékhez:
15 dkg mák,
15 dkg cukor,
kevés tej,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral és a cukorral, majd gyúrjuk össze a zsírral és a tojások sárgájával. Nyújtsuk a tésztát fél centi vastagra, vágjuk négyzetes darabokra, melyekre az alábbi mákos édességből rakjunk kis halmocskákat.
A töltelékhez: Főzzük puhára kevés tejjel a finomra darált mákot és a cukrot, majd keverjük hozzá a mazsolát és a vaníliáscukrot. Hajtsuk félbe a töltött tésztákat, széleiben ujjunkkal nyomkodjuk le, és forró sütőben süssük meg. Felszolgáláskor vaníliás szórócukorral bőven hintsük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése