1713.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg alma,
5 dkg cukor,
13 dkg mandula,
13 dkg finomliszt,
13 dkg graham liszt,
3/4 csomag sütőpor.
Összesen egy evőkanálnyi a következő mézeskalács fűszerekből:
őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg,
2-3 szem porrá tört kardamom mag,
1 db porrá tört szegfűbors,
1 evőkanál kakaópor,
13 dkg mazsola,
a cukormázhoz:
2 evőkanál citromlé,
7-8 dkg porcukor,
pár csepp feketeribizli szörp.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg az almákat, a magházat éles késsel távolítsuk el, azután héjastól reszeljük le nagylukú reszelőn. Szórjuk meg cukorral, utána 4-6 órán át hagyjuk állni. A mandulákat dobjuk forró vízbe, a vizet kis idő múlva öntsük le, majd húzzuk le a héjukat. Valamennyi hozzávalót keverjük össze, és dolgozzuk egyenletes tésztává. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsiket kenjük be egy kis margarinnal és hintsük meg liszttel. Öntsük a tésztát az így előkészített formákba, a tetejét simítsuk el. Az almakenyeret a sütő középső részén süssük kb. 75 percig. Amikor kész, ne borítsuk ki azonnal a formából, hagyjuk állni 5-10 percig. Utána borítsuk rácsra, hogy egyenletesen hűljön ki. Keverjünk sűrű, rózsaszínű cukormázat a citromléből, pár csepp feketeribizli szörpből és a porcukorból, majd vonjuk be vele a kenyereket. Tört mandulával díszítsük. Hűvös helyen tárolva, akár három hétig is eláll.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése