1708.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
15 dkg cukor,
3 kanál tejföl,
1 mokkáskanál só,
barack- vagy málnalekvár,
olaj a kisütéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a hozzávalókból, majd nyújtsuk késhát-vékonyságúra. Pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és rakjunk 3-4 pogácsát egymásra. A közepét ujjunkkal mélyen nyomjuk be. A réteges pogácsák szélét három-négy helyen picit vágjuk be. Forró olajban süssük ki. Sütés közben a tészta kinyílik, mint a virág. A kisült darabokat porcukorral hintsük meg, a "virágkelyhek" közepébe csepegtessünk lekvárt.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése