1717.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1/2 citrom,
1/2 csomag sütőpor,
18 dkg cukor,
10 dkg héjas, őrölt mandula,
1/2 dkg tört fahéj,
2 tojás,
lekvár,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a vajat, a liszttel, a fél citrom lereszelt héjával, a sütőporral, a cukorral, a héjas őrölt mandulával, a tört fahéjjal és az egész tojásokkal. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, és tepsibe helyezve kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral. Félretett tésztából sodorjunk rudakat, melyekből készítsünk finom rácsozatot. Sütés után vaníliáscukorral hintsük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése