1728.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum (vagy 1 evőkanál rumaroma),
1-1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj és őrölt fahéj,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük tűzálló tálba a meghámozott, kicsumázott, és kis kockákra vágott almákat, locsoljuk meg a rummal, és a forró sütőben pároljuk üvegesre. Közben a vajat a liszttel hevítsük habzásig, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben főzzük sűrűre. Ha már nem nagyon forró, keverjük bele a darált diót, a párolt almát és a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákkal alaposan kikevert cukrot, végül forgassuk bele a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Szórjuk a zsemlemorzsát egy kivajazott, mélyebb formába, és töltsük bele a masszát. A tetejét simítsuk egyenletesre, majd előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon 45-50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e már. Még forrón borítsuk egy melegített tálra, és cikkekre vágva azonnal kínáljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése