1725.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
17,5 dkg zabpehely,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
1 evőkanál méz,
3 evőkanál liszt,
2 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el alaposan. Tegyük a zabpelyhet egy tálba, majd öntsük a margarin-cukor keveréket a zabpehelyre, keverjük el jól, és egy éjszakára hagyjuk állni. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot, a sót, a mézet és a lisztet. Verjük fel a tojást, adjuk hozzá, és keverjük sima tésztává. Helyezzünk enyhén púpozott teáskanálnyi tészta-halmocskákat egymástól 6 cm távolságra a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A 200-225 fokra előmelegített sütőben 6-8 percig süssük, amíg sütemények szétterülnek és szélük aranybarna nem lesz.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése