1723.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
12,5 dkg vaj vagy margarin,
2 teáskanál vaníliáscukor,
5 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
5 evőkanál mazsola,
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze a sütőport a liszttel, és tedd gyúródeszkára. Vágd kis darabokra a nem túl hideg vajat, és tedd a lisztkupac szélére. Tedd a liszt közepébe készített kis mélyedésbe a cukrot, a vaníliáscukrot, és a sót. Üsd rá a tojást, és gyúrd össze a tésztát, végül a mazsolát is dolgozd bele. Formálj kis hegyeket a tésztából és süsd őket a 225 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig egy zsírpapírral kibélelt tepsiben.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése