2115.
HOZZÁVALÓK:
6 dl hántolt
zab,
3 dl korpás
liszt,
2 dl
búzacsíra,
1 teáskanál
sütőpor,
1/2 teáskanál
só,
2 dl barna cukor,
2 dl lágy
margarin,
1 dl méz,
1,5 teáskanál
vanília,
2 tojás,
1 dl mazsola,
1 dl durvára
darált mandula,
1/2 dl
szezámmag,
1/2 dl
tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó.
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő
a sütőt 190 fokra. Enyhén zsírozzuk meg a sütőlapokat. Mérjük ki pontosan a
lisztet. Egy közepes méretű tálban jól keverjük össze a zabot, a lisztet, a
búzacsírát, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy nagy tálban verjük
habosra a mozsárban megtört barna cukrot, a margarint és a mézet. Ezután adjuk
hozzá a vaníliát és a tojásokat, jól keverjük össze, keverjük bele az előbb
elkészített lisztes keveréket, majd alaposan elegyítsük egybe az egészet. Adjuk
hozzá a mazsolát, a mandulát, a szezámmagot és a napraforgómagot. Ismét alapos
keverés következik. Teáskanálnyi adagokban helyezzük a masszát az előkészített
sütőlapokra, és kb. 7-8 percig süssük a sütiket, míg a szélük világos
aranybarna nem lesz. Ezután azonnal vegyük le a kész darabokat a sütőlapokról
és hagyjuk őket kihűlni. 50 - 60 db süteményünk lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése