2115.
HOZZÁVALÓK:
6 dl hántolt zab,
3 dl korpás liszt,
2 dl búzacsíra,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
2 dl barna cukor,
2 dl lágy margarin,
1 dl méz,
1,5 teáskanál vanília,
2 tojás,
1 dl mazsola,
1 dl durvára darált mandula,
1/2 dl szezámmag,
1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Enyhén zsírozzuk meg a sütőlapokat. Mérjük ki pontosan a lisztet. Egy közepes méretű tálban jól keverjük össze a zabot, a lisztet, a búzacsírát, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy nagy tálban verjük habosra a mozsárban megtört barna cukrot, a margarint és a mézet. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, jól keverjük össze, keverjük bele az előbb elkészített lisztes keveréket, majd alaposan elegyítsük egybe az egészet. Adjuk hozzá a mazsolát, a mandulát, a szezámmagot és a napraforgómagot. Ismét alapos keverés következik. Teáskanálnyi adagokban helyezzük a masszát az előkészített sütőlapokra, és kb. 7-8 percig süssük a sütiket, míg a szélük világos aranybarna nem lesz. Ezután azonnal vegyük le a kész darabokat a sütőlapokról és hagyjuk őket kihűlni. 50 - 60 db süteményünk lesz.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése