Ads 468x60px

Pages

Katalán krém

 2733.

HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
2 tojássárga,
2,5 dkg kukoricaliszt,
1/2 citrom,
10 dkg cukor,
1 darabka fahéj,
a karamellhez:
2 evőkanál cukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet a fahéjjal, a citromhéjjal és a fele cukorral. Közben keverjük a tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig, majd apránként keverjük hozzá a lisztet is. A tejet a tűzről húzzuk le. A tojássárgás keverékhez kanalanként adjuk a forró tejet, majd az egészet jól kikeverve egy pillanatra ismét tegyük vissza a tűzre és sűrítsük be. Forralni azonban nem szabad, mert a tojássárga összefuthat! Közben a citromlével ízesítsük, és addig keverjük, amíg a citromlé teljesen elkeveredik benne. Osszuk talpas poharakba és hagyjuk kihűlni. A lehűtött krém tetejére szórjuk a kristálycukrot, majd egy felforrósított kanalat nyomjunk rá a cukorra, ami azonnal karamellizálódik és szép barnára ég.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése