Ads 468x60px

Pages

Mandulás almás lepény

 2734.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg linzer tészta,
1 kg savanykás alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
25 dkg sárgabaracklekvár,
csipetnyi só,
kevés liszt,
cukor (ízlés szerint, az alma édességétől függően),
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 citrom leve.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a mandulát forrásban lévő vízbe és forraljuk egy percig, majd szűrjük le és a barna héját húzzuk le. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki, hámozzuk meg és szeleteljük fel. Azonnal locsoljuk meg a citromlével és annyi cukorral hintsük meg, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Sóval, fahéjjal ízesítsük. A tésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán tepsi nagyságúra és béleljük ki vele a tepsit. 10 percig süssük elő, majd kenjük rá a baracklekvárt. Egyenletesen szórjuk meg a zsemlemorzsával és simítsuk bele a tölteléket. Hintsük meg a tisztított mazsolával. A fehér mandulát vékony lapokra vágva szórjuk rá az almatöltelék tetejére. A tepsit toljuk előmelegített forró sütőbe és közepes lángon 15-20 percig süssük. Még melegen vágjuk kockákra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése