2728.
HOZZÁVALÓK:
40-50 dkg tehéntúró,
5 dkg mandula,
1 evőkanál kakaó,
1 pohár tejszín,
15 dkg porcukor,
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 kávéskanál vaj,
1 dl feketekávé,
1 evőkanál kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a túrót burgonyanyomón, és keverjük simára a cukorral. A mandulát daráljuk le, verjük habbá a tejszínt, majd a kakaóval együtt adjuk a túróhoz. A csokoládét tördeljük darabokra, és egy lábasban a vajjal, a kakaóval és a kávéval, lassú tűzön, folytonos keverés mellett olvasszuk fel. A túrókrémet osszuk kelyhekbe, és csorgassuk rá a még forró csokoládémázat. Hagyjuk kihűlni. Mazsolával díszíthetjük.
40-50 dkg tehéntúró,
5 dkg mandula,
1 evőkanál kakaó,
1 pohár tejszín,
15 dkg porcukor,
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 kávéskanál vaj,
1 dl feketekávé,
1 evőkanál kakaó.
Törjük át a túrót burgonyanyomón, és keverjük simára a cukorral. A mandulát daráljuk le, verjük habbá a tejszínt, majd a kakaóval együtt adjuk a túróhoz. A csokoládét tördeljük darabokra, és egy lábasban a vajjal, a kakaóval és a kávéval, lassú tűzön, folytonos keverés mellett olvasszuk fel. A túrókrémet osszuk kelyhekbe, és csorgassuk rá a még forró csokoládémázat. Hagyjuk kihűlni. Mazsolával díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése