Ads 468x60px

Pages

Almás sütemény tejfölös mázzal

 2762.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 dkg margarin,
2,5 dkg élesztő,
1 teáskanál + 3 dkg cukor,
2 dl tej,
37,5 dkg liszt,
só,
a bevonathoz:
1,5 kg alma,
1 citrom,
10 dkg cukor,
5 dkg apró szemű mazsola,
3 tojás,
3,75 dl tejföl,
a szóráshoz:
1 evőkanál porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az élesztőt egy teáskanálnyi cukorral és langyos tejben oldjuk fel. Meleg helyen letakarva futtassuk fel. Kissé olvasszuk meg a margarint, dolgozzuk össze a liszttel, a cukorral, a sóval és az élesztővel sima tésztává. Formáljunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Margarinnal kenjünk ki a sütőformát, és nyújtsuk ki benne a tésztát. Az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, előbb vágjuk négy részre, majd egyforma szeletkékre. A citrom héját vékonyan reszeljük le, a levét préseljük ki. A citromhéjat és a levet keverjük össze a cukor felével és a mazsolával. Terítsük be vele a tésztát, pakoljuk körbe az almaszeleteket, és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig süssük. A tojásokat a tejföllel és a maradék cukorral keverjük el alaposan, és öntsük a süteményre. Ezután további 30 percig süssük, és a végén hintjük meg porcukorral.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése