Ads 468x60px

Pages

Tordai pogácsa

 2769.

HOZZÁVALÓK:
4 dkg vaj,
12 dkg cukor,
5 dkg méz,
3 g fahéj,
3 g szegfűszeg,
1 dkg sütőpor,
38 dkg liszt,
3 g törött bors,
1-2 dl tej,
1 tojássárgája,
a kenéshez:
1 tojássárgája.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük keverőtálba a vajat, a cukrot és a mézet, majd keverjük simává, habossá. Adjuk hozzá a lisztet, és ízesítsük törött fahéjjal és szegfűszeggel. Tegyük bele a tojássárgáját, a sütőport és fűszerezzük törött fekete borssal. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy összegyúrva középkemény tésztát kapjunk. Formáljuk hosszúkás alakúra, a közepét vágjuk be késsel hosszában, majd kenjük meg tojássárgájával. Mérsékelt hőfokú sütőben süssük meg, majd hűtsük ki.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése