2757.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg fekete cseresznye,
3 dl tejszín,
2 dl fehérbor,
5 dkg cukor,
2 dkg búzadara,
fél cirom leve,
őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Magozzuk ki a cseresznyét, 20 dekát turmixoljunk össze a citromlével, majd öntsük lábosba. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, és a búzadarát. Öntsük fel a borral, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hűtsük le, majd óvatosan keverjük bele a kemény habbá vert tejszínt. A maradék cseresznye felét osszuk hat tálkába, halmozzuk rá a krémet, és díszítsük a megmaradt szemekkel.
70 dkg fekete cseresznye,
3 dl tejszín,
2 dl fehérbor,
5 dkg cukor,
2 dkg búzadara,
fél cirom leve,
őrölt fahéj.
Magozzuk ki a cseresznyét, 20 dekát turmixoljunk össze a citromlével, majd öntsük lábosba. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, és a búzadarát. Öntsük fel a borral, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hűtsük le, majd óvatosan keverjük bele a kemény habbá vert tejszínt. A maradék cseresznye felét osszuk hat tálkába, halmozzuk rá a krémet, és díszítsük a megmaradt szemekkel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése