2755.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg zsemlemorzsa,
30 dkg darált mandula,
1 evőkanál kakaó,
6 tojás,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
3 evőkanál gyümölcsszörp,
1/2 citrom,
késhegynyi őrölt fahéj,
50 dkg cseresznye.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, majd keverjük tovább a vajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és adjuk hozzá a tojássárgájához, majd tegyük bele a gyümölcsszörpöt, a citrom levét és reszelt héját, végül a 6 tojás kemény habját. Öntsük a tészta felét magas szélű tepsibe, vagy tortaformába, szórjuk rá a kimagozott cseresznyét, borítsuk rá a tészta másik felét, és előmelegített sütőben, lassú tűzön süssük meg.
30 dkg zsemlemorzsa,
30 dkg darált mandula,
1 evőkanál kakaó,
6 tojás,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
3 evőkanál gyümölcsszörp,
1/2 citrom,
késhegynyi őrölt fahéj,
50 dkg cseresznye.
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, majd keverjük tovább a vajjal. A zsemlemorzsát keverjük össze a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és adjuk hozzá a tojássárgájához, majd tegyük bele a gyümölcsszörpöt, a citrom levét és reszelt héját, végül a 6 tojás kemény habját. Öntsük a tészta felét magas szélű tepsibe, vagy tortaformába, szórjuk rá a kimagozott cseresznyét, borítsuk rá a tészta másik felét, és előmelegített sütőben, lassú tűzön süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése