Ads 468x60px

Pages

Barackos-mandulás rizsszelet

 2763.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg margarin,
50 dkg liszt,
csipetnyi sütőpor,
12,5 dkg porcukor,
csipetnyi só,
2 tojás,
a töltelékhez:
10 dkg margarin,
7,5 dl tej,
csipetnyi só,
20 dkg rizs,
5 dkg kajszibaracklekvár,
1,25 dl habtejszín,
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
10 dkg darált mandula,
1/2 teáskanál citromhéj,
a szóráshoz:
2 evőkanál porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a sót, a margarint és a tojásokat. A tésztából formáljunk cipót, csomagoljuk fóliába, és 30 percig hideg helyen pihentessük. A tejet forraljuk fel a sóval, öntsük bele a rizst, és lassú tűzön lefedve hagyjuk megdagadni. A tésztát nyújtsuk ki, villával többször szurkáljuk meg, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig süssük. Ezután kenjük meg a lekvárral. A tejszínt és a tojás fehérjét külön-külön verjük kemény habbá. Keverjük habosra a margarint, a cukrot és a tojások sárgáját, keverjük bele a főtt rizst, a mandulát és a citromhéjat. Adjuk hozzá a tejszínt és tojásfehérje habját. A masszát terítsük a tésztára, és további 40 percig süssük. A végén hintsük meg porcukorral.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése