Ads 468x60px

Pages

Almás rakott tészta

1077.
Dancsi Bertalan receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
1 tojás,
1 kanál zsír,
4 kanál fahéjas porcukor,
1/2 kg alma,
10 dkg dió,
10 kávéskanál lekvár,
10 kávéskanál méz,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből és a tojásból gyúrjunk laskatésztát, miután kifőztük, lecsorgattuk, és meleg zsírban megforgattuk, rakjuk zsírral vastagon megkent lábasba. Tegyük rá a cukrozott, fahéjas, csíkokra vágott almát, öntsünk rá 2 kanál mézet, 2 kanál lekvárt, majd újra tésztát rétegezzünk, azután almát, diót, mézet, lekvárt. A tetejére tésztát tegyünk, picit cukrozzuk meg, és olvasztott vajjal locsoljuk meg. A sütőben röviden süssük át.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése