Ads 468x60px

Pages

Omlós krémes

1082.
HOZZÁVALÓK:
1/2 dl tej,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg liszt,
4 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
kevés só,
tejföl,
a krémhez:
3 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 evőkanál rétesliszt,
4,5 dl tej,
8 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel a sütőport 1/2 dl tejben. Dolgozzuk össze a lisztet az élesztős tejjel, a cukorral, a vaníliáscukorral, a tojássárgájával, kevés sóval, és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki vékonyra, és fektessük egy nagy sütőlemezre. Kenjük meg az egyik felét hosszában (ez lesz majd a teteje) tojásfehérjével. Forró sütőben, erős tűznél süssük aranysárgára.
A krém elkészítéséhez kavarjuk habosra a tojássárgákat a cukorral, a vaníliáscukorral, és a rétesliszttel. Majd keverjük hozzá csomómentesen a tejet. Állandó kavargatás közben gőz fölött főzzük sűrű krémmé. A gőzről levéve még melegen keverjük bele a tojások kemény habját, és a porcukrot. Melegen kenjük a tésztalapok közé, másnap szeleteljük.

1 hozzászólás:

Zsuzska írta...

Szia! Nézz be hozzám légy szíves, van egy apró meglepetésem! :-)

Megjegyzés küldése