Ads 468x60px

Pages

Mandulás csokoládétorta

1072.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
14 dkg cukor,
15 dkg darált mandula,
10 dkg reszelt csokoládé,
5 dkg vaj,
a töltelékhez:
1 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1 dl feketekávé,
15 dkg vaj,
a tetejére:
csokoládémáz,
hámozott, egész mandulák.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a darált mandulát, a reszelt csokoládét, az olvasztott vajat, és a tojások keményre vert habját. Süssünk belőle két lapot, és töltsük meg a következő krémmel. Főzzük fel a tojássárgáját a porcukorral, és a feketekávéval, majd adjuk hozzá a habosra kikevert vajat. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, helyezzük őket egymásra, és kívülről vonjuk be a tortát csokoládémázzal. Végül díszítsük hámozott, egész mandulákkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése