Ads 468x60px

Pages

Ánizsos váró

1078.
Dancsi Bertalan receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
10 tojássárgája,
50 dkg liszt,
2 dkg vaníliáscukor,
3 dkg őrölt ánizsmag,
10 dkg sárgabaracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a porcukorral, amikor még laza és habos, kevergetés közben, egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. De csak lassan, mert különben összefut, mint a majonéz! Ezután adjuk hozzá a lisztet, amibe már előre belekevertük az ánizsmagot, meg a vaníliáscukrot is. Formáljunk nyomózsákból kis félgömböket papírlappal borított sütőlemezre, és nem túl forró sütőben süssük szép világosra. Sütés után kettesével ragaszuk össze a baracklekvárral. Sokáig elálló sütemény.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése